Regional Matkultur Småland

Din vägvisare till den småländska maten

Jag som jobbar med Regional Matkultur Småland

Christian Oleksiy Janér är Regional Koordiantor & License Holder för Regional Matkultur Småland


Christian startade sitt intresse för mat och restaurangnäringen redan som 10-åring, då han serverade och lagade mat på Akademiska Föreningen, i Lund. Denna start, skapade ett frö inom honom, och intresset för restaurangbranschen bara växte med tiden.Vilket gav Christian chansen som 13-åring att få praktisera på Tommy Myllymäkis dåvarande restaurang, Sjön, i Jönköping. Saken blev ju inte heller bättre av att hans far, Sten Janér var Smålands matambassadör under en längre tid. 


Med tiden har Christian allt mer fått arbeta som konsult och rådgivare för små och medelstora, mest i Ukraina. Där han har arbetat med restauranger och andra näringidkare. Där fokus har varit på marknadsföring, kommunikation, service och bemötande. Det är via hans bolag Projekteriet som han ägare licensen för Regional Matkultur Småland. Projekteriet? Ja, dom håller på med många projektet. Korta och långa. Främst inom marknadsföring och kommunikation men också projektledning. De älskar affärsutveckling och nytänkande med lite extra fokus på de gröna näringarna och bidragande till en levande landsbygd. Kort och gott, de strävar efter att få företag och privatpersoner att Våga, Vilja, Växa. Christian arbetar också idag som underkonsult hos Hushållningssällskapet Jönköping.


Tidigare har han varit President för The Ukrainian Social Coalition, Svensk Representant för The Alliance for Ukraine Without Orphans och politiskt aktivist i Ukraina med fokus på barns rättigheter i samverkan med Nationella Ukrainska Ortodoxa Kyrkan (Patriark Filaret). Smaklig Spis!

Christian Oleksiy Janér

Network Coordinator

License Holder


Tel: +46 (0) 761 64 99 52

E-post: christian@matkultursmaland.se

Webb: www.culinary-heritage.com


Coompanion Jönköpings län

Gjuterigatan 9, 553 18 Jönköping

Sweden